with: Wim Bouwhuijzen

 
 

Het succesverhaal van het AirportCity concept dat door Schiphol is ontwikkeld en overal ter wereld navolging vindt, zet zich voort in de next step: AirportLandscapes©

Dit landschap dat het eerst ontwikkeld zal worden op Amsterdam Airport Schiphol is geheel ingericht als prettige leefomgeving waar mobiliteit en plaatsgebondenheid op elkaar afgestemd zijn.


AirportLandscapes©

Wat maakt een luchthavenomgeving een aangename leefomgeving? Voor wie?

Uitgangspunt voor die aangename luchthavenomgeving is de mens. Egocentrisch als de mens is stellen wij onszelf centraal en ons welbevinden als hoogste doel. Op welke termijn meten we ons welbevinden; moet het nu of zo lang mogelijk? Zoals vaak kiezen we niet en willen alles. In een luchthaven sta je in contact met het verre en vreemde. Zaken die op grote afstand zijn worden hier dichtbij gebracht. Dat idee moet ook zichtbaar worden in het AirportLandscapes©. Nevelwouden, geisers, watervallen en andere geïmporteerde natuurconcepten kunnen helpen de balans te vinden van de luchthavenactiviteiten met het achterland. Nieuwe micro-ecosystemen kunnen zorgen voor hersteld evenwicht en voedingsbodems voor nieuw leven.


 

Airport Biotope Schiphol